QUICK AND EASY LAST MINUTE CHRISTMAS COOKIES
Eigentlich dachte ich, ich würde erst nach Weihnachten wieder einen Blogpost schreiben. Aber diese super leckern Weihnachtskekse konnte ich euch nicht vorenthalten.
Actually I thought I won´t have time to post sth before christmas. But I couldn´t resist sharing this recipe with you. Enjoy!
Some days ago my girls and me made these yummy christmas cookies. I got this recipe from one of my girlfriends - hopefully you are not mad at me for revealing the secret recipe ;)
We made the cookies in a vegan version and I think that´s the secret why they are so yummy. Instead of an egg you use half of a banana and the taste is fantastic.
Zutaten:
25dag Mehl
10 dag Zucker
17 dag Butter
8 dag Haselnüsse
1 Dotter (bzw. 1/2 Banane)
1 Vanillezucker
etwas Salz
Zubereitung:
Mürbteig kneten, 2 Std. im Kühlschrank rasten lassen, auswalken und Kekse ausstechen; ca. 15 min bei 180 Grad backen, in Staubzucker wälzen oder mit Schokolade verzieren
What you need:
25dag flour
10dag sugar
17dag butter
8dag hazelnuts
1 egg yolk (or 1/2 banana)
1 vanilla sugar
salt
How to:
knead the dough, leave it for 2h in the fridge, roll out the dough and cut out cookies; bake it for ca. 15 min at 180 degrees; toss the cookies in sugar or garnish it with some chocolate
Lasst es euch schmecken!
xx
Kommentare
Kommentar veröffentlichen